Fotografski kutak: slike s penjanja.

penje: Marko Duki
smjer: Slap nad votlino, Tamar, WI 4-, 120m
foto: Tihomir Frangen, 02/2005

Uitaj iduu fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Arhiva novosti

Arhiva iz vremena prije nastanka ovih stranica

Linkovi

Novosti
Sedmi izlet LJAŠ 2023: 6.-7.5. - Klek
Šesti izlet LJAŠ 2023: 29.-30.04. - Tulove Grede
Peti izlet LJAŠ 2023: 22.-23.04. - Dabarski kukovi
Četvrti izlet LJAŠ 2023: 16.04. - Vela Draga
Drugi izlet LJAŠ 2023: 26.03. – Okić

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

Za Marlenu...

Marlena nam se pridružila  u jesen prošle  godine, nakon što je te 2018. uspješno završila Ljetnu alpinističku školu u HPD Matici.

Iako nije penjala dugo, penjala je puno. I penjala je srčano – uporno i hrabro.

O tome koliko srčano svjedoči i činjenica da je još prije svoje alpinističke škole popela prve duge smjerove i to na Biokovu po zimi! Taj tjedan je penjući svaki dan, zajedno s dvije iskusne penjačice dočekala Novu, 2018. godinu. A zatim je i u Paklenici prije škole takodjer provela tjedan dana u smjerovima. Obožavala je penjanje i pokazivala je veliki potencijal.

Prije dugačkih smjerova neko je vrijeme penjala sportske smjerove, kako u dvorani, tako i vani na stijeni. Njezina velika ljubav prema penjanju proizašla je iz njezine ljubavi prema prirodi općenito. Marlena je diplomirala biologiju na PMF-u u Zagrebu te je radila kao profesorica. Jako je voljela rad s djecom, posebno s onima koji su u nekom pogledu bili u nepovoljnom položaju. Takva su joj djeca u profesionalnom radu predstavljala najveći izazov i zadovoljstvo, a u penjanju im se posvetila kroz rad udruge za terapijsko penjanje dok je ista još funkcionirala u Zagrebu.

Imala je ogromnu želju ponovno pokrenuti nešto slično i kroz volontiranje nastaviti spajati svoju ljubav prema penjanju i radu s djecom. Željela im je prenijeti slobodu koju penjanje pruža i sreću koju boravak u prirodi donosi. Niti sama nije imala lak put kroz život, ali je iz njega uz prirodu, penjanje i prijatelje, uspjela izvući ono najbolje i snažno je to prenosila na druge.

Nerijetko je prepričavala situacije koje su njoj osobno u prirodi pružale najveće užitke i tu je često isticala jedan od svojih velikih životnih podviga – Camino de Santiago. Taj 300 km dug hodočasnički put prohodala je 2016. godine te je ovo postalo iskustvo koje je ona često spominjala, iz kojeg je puno naučila i tijekom kojeg je upoznala ljude koji su joj postali prijatelji.

A i ovdje, kod nas u odsjeku, imala je brojne prijatelje  sa kojima je dijelila različite penjačke avanture i ostavila im sjećanja na sretne trenutke u životu.

Vesela, uvijek spremna za akciju i puna ideja. S njom je bilo zaista lako graditi taj prijateljski osjećaj zbog velike otvorenosti, dječje iskrenosti, njezinog izuzetno vedrog duha i stalnog osmjeha.

Ostavila je jak utisak na sve koji su je poznavali – na spomen “Marlena“, dođe ti smješak na lice – nekako prirodno. Iako je zaista prekratko bila s nama, ostat će nam u sjećanju kao draga penjačka partnerica i uvijek nasmijana i raspoložena prijateljica.

Draga Marlena, tvoj snažni vedri duh još dugo će živjet s nama i pratit nas u novim podvizima na planinama, moru, suncu i prijateljskom ozračju.

AO Željezničar
created by: stipe @ 2019-05-06 21:41:20 / updated by: duksi @ 2021-04-13 21:43:28