Fotografski kutak: slike s penjanja.

Tko: Rene Lisac i Kreimir Milas, 2.buenje u stijeni
Gdje: Aguille Noire south ridge (1200m, TD/VI)
Foto: Fujifilm 550exr-ST, 08/2012

Uitaj iduu fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Arhiva novosti

Arhiva iz vremena prije nastanka ovih stranica

Linkovi

Novosti
Avanture iz Hobbitona, 19-20.10.19.
Klasika i neoklasika Paklenice (12&13.10.2019.)
Ne bas uspavani Div - Klek 2019.
Dnevnik terena (Kamenjak 14. i 15. 9. 2019.)
Grazer Bergland - izvještaj o nezgodi

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

Kalnička mikroklima

From: Nikola Derezic
Date: Mon, 28 Nov 2005 10:58:31 +0100

Nedjelja, 6:00 Svojim kriještavim glasom, dobro jutro zaželio mi je jeftini mejd in čajna sat. S drug strane prozora kišno i maglovito jesenje jutro - vrijeme kao stvoreno za izležavanje, dremuckanje, gledanje repriza starih filmova.

Međutim, moji planovi su bili drugačiji. Trebalo na bicikl navući još jednu ruku temeljne, spremiti stvari za izlet. Moram se požuriti jer u 8:00 moram biti kod Autobusnog, gdje me čeka Martina, a u 8:15 imam pred Petrinom zgradom zakazan sastanak sa Orsatom i Markom Vukovićem.

Pokupivši Martinu, krećemo pokupiti O&M. Već sma bio pod rozom zgradom kad je zaurlao mobitel. Bio je to Marko. Kaže Orsatu crko auto (how convinient!), te da je sada on, kao zamjenik šerifa, in charge! Naređenje glasi: "Full speed ahead prema OMVovoj pumpi na autocesti za Varaždin". "Ay ay Sir!"

Nismo se nadali ničemu kad smo se zapeljali na parking spomenute točionice naftnih derivata. Ugodno nas je iznenadilo kad smo vidjeli da je tamo već desetak odvažnih tečajaca. Svaka čast! Ispijamo mirogojčeke za cirkuaciju, zdravlje, dug život i Štjefovu prasicu koja se upravo oprasila i krećemo dalje.

Nakon dodatnih trifrtalj sata vremena vožnje kroz pljusak kakav se samo na filmovima može vidjeti, stižemo pod kalnički dom. Kad tamo ni (makro) mikra, a ni klime koji nam je obećavao Orsat - samo pljusak. No, već smo ga prestali i primjećivati. Zavukli smo se u dom, ne bacivši ni pogled prema penjalištu (ah, pa ne bi ga od magle niti vidjeli!).

No, bez brige, nismo potratili vrijeme gledajući reprize španjolskih sapunica! Marko je vrijeme iskoristio za predavanje o alpinističkim ocjenama. Nakon predavanja, tečajci su imali prilike razjasniti sve nejasnoće i ponoviti gradivo. Dobro će im doći na ispitu idući weekend!

Iz doma smo provirili tek oko dva popodne. Tada je zamjenik šerifa odlučio da više nema smisla čekati. Nada nas je ovaj put iznevjerila! No, bolje je i tako nego da smo ostali u Zg! Kukavicama koji su se uplašili kiše može biti žao - cijelo vrijeme smo se ubijali u kolačima. Moram pohvaliti ovogodišnju školu - tako fine kolače dugo nismo jeli!

.

-- Pozdrav,

Nikola
created by: zeljeznicar @ 2005-11-28 11:06:00 / updated by: nikola @ 2012-03-25 23:01:44