Fotografski kutak: slike s penjanja.

penje: Marko Vukovi
smjer: epetanje, Staniev vrh, VI-, 160m
foto: Marko Duki, 06/2005

Uitaj iduu fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Arhiva novosti

Arhiva iz vremena prije nastanka ovih stranica

Linkovi

Novosti
Deveti (ispitni) vikend LJAŠ 2021; 17.-18.07 - Dabarski Kukovi
Osmi vikend LJAŠ 2021; 03.-04.07 - Veliki Kozjak
Sedmi vikend LJAŠ 2021, 26.-27.06. - Klek
Šesti vikend LJAŠ 2021 19. - 20.06. - Dabarski Kukovi
Peti vikend LJAŠ 2021 - 12. - 13.06.2021

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

paklenooo

From: Lovorka Čaja - kiflica@gmail.com
Date: Mon, 7 Nov 2005 15:36:41 +0100

Krenuli, jel, u 6:30 sa samog ulaza na autoput, ili ti parkiralista kod naplatnih kucica u Luckom. Tom smo super brzom cestom, u super brzim autima staroj dami Paklenici u goste dosli oko 10-11 te smo na brzaka dodijeljeni stricekima instruktorima da nas vode u smjerove, gdje cemo mi rukama i nogama grabiti visine.

Penjali su se svi, a penjalo se: Ča je od Draga, Sjeverno rebro, Nosorog, CK....i jos puno toga a ja se sad ne mogu sjetiti:). Ups!!!

Pliz, nek me netko dopuni u ovome!

Zabavljali smo se tako do 19:00 kada se i posljednji Indijana Jones spustio u gnijezdo podno planine te zajedno sa ekipom, koja je cekala, krenuo put kampa.

U kampu se u meduvremenu vatrica vec pocela dizati pod budnim okom Duksija i Rockija te se vrlo brzo meseko pocelo cvrljiti.

Sator, wc, ducan i, skok na skok, rostilj je bio gotov pa je vesela druzina zamezila cevape, pljeskavice, kobase, neko drugo meso, malo paradajdza, paprike i kiselog zelja. Nakon tih delicija 'micice' su se latile vina i gitare te odsvirali sve gitarske hitove kojih su se mogli sjetit. Tako smo, uz zvuke gitare, docekali i vrlo vaznu tradiciju koju iskusni clanovi zovu krstenjem. To zasluzis kad odpenjes prvi dugi smijer:). Tada su nas pak tukli sa strikom po guzici cak i ako si znao odgovor na postavljeno pitanje (??). No, nikakva drama se nije dogodila, a bilo je i puno smijeha. Nakon toga drustvance se pomalo razgmililo po satorima ili 'apartmanima' pa je i kamp pocinjao biti tih i prazan. Svi su spavali!

Ujutro budenje cca 8:00, dorucak, kava, caj i opet smo na parkiralistu cekamo da nas Big Boss dodijeli jednom od instruktora. Oko 11 svi smo vec bili pod smjerovima i avantura je pocinjala. Penjali su se svi smjerovi kao i proteklog dana sa razlikom u tome tko ih penje. Neki tecajci su dobili cast penjati u dvoje bez 'velikog brata' koji promatra i cuva pilice.

Uglavnom, naucili smo stosta. Nabubano znanje smo primjenili u praksi, ogrebali ruke i noge, zaradili pokoji muskulfiber, upoznali se bolje i tak....

Oko 18:00 smo se pokupili prema Zagrebu. Neki ostali pojesti lignje i popiti pivu.

To je to!

Ja ne znam pisat izvjestaje!

Pozdrav!

Oprosti Marko!

Zivjela Paklenica!


created by: zeljeznicar @ 2005-11-07 15:41:00