Fotografski kutak: slike s penjanja.

na slici: Ana Bokuli
smjer: Divokozinim tragom, IV/III,M (Risnjak)
foto: Marko Duki, 12/2008

Uitaj iduu fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Arhiva novosti

Arhiva iz vremena prije nastanka ovih stranica

Linkovi

Novosti
Deveti (ispitni) vikend LJAŠ 2021; 17.-18.07 - Dabarski Kukovi
Osmi vikend LJAŠ 2021; 03.-04.07 - Veliki Kozjak
Sedmi vikend LJAŠ 2021, 26.-27.06. - Klek
Šesti vikend LJAŠ 2021 19. - 20.06. - Dabarski Kukovi
Peti vikend LJAŠ 2021 - 12. - 13.06.2021

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

Paklenica... at last

From: "Ivana Kubik" - ivana.kubik@hi.htnet.hr
Date: Mon, 22 Nov 2004 23:24:20 +0100

Kada nam se već Paklenica činila kao totalno neostvareni san, stigao je i taj dan kada se naša školica uputila do toliko očekivanog odredišta. Usprkos nepotpunoj postavi instruktora sve je funkcioniralo izvanredno (hvala svim extra instruktorima koji su došli).

Polazak je ovoga puta bio nešto raniji no inače jer valjalo je uhvatiti svaku zraku sunčeka i iskoristiti dan...a mislim da smo to uistinu i uspjeli. Dakle, došavši, spremivši se i razvrstavši se svako svojem instruktoru, krenuli smo u najnovije izazove. Razmilili smo se po Paklenici, sretniji su penjali stijene na suncu, no ni nije baš niš falilo. Penjali su se i sportski smjerovi, a šef Marko nadgledao je sve to sa primjerene pozicije....vrh stijene sa kojeg je uspio uočit čak i stvari koje su tečajci gubili borivši se sa zakonima gravitacije (hvala Marku i Marku za spas kape :)).

Kako je padao mrak, lagano smo napuštali stijene, sretni i zadovoljni što je sutra pred nama novi dan za penjanje, ali i što sad idemo raditi roštilj. Malo postavljanja šatora, malo predavanja, malo i još malo, pa malo više , a od roštilja još niš. No stvar je spašena malom tavicom i pomoću puno dobre volje....i ispadoše to tako jedan od najboljih što ga je pučanstvo kušalo (uf kako je pasalo :)).

Spavanje u šatoru na -2°C uistinu je prava avantura, a bilo je i hrabrih koji su spavali vani, ili se pak ujutro tuširali.

Sa novim danom stigli su nam i naši novi stari instruktori. I opet iznova - kretanje u duge smjerove, penjanje k'o prvi, prevezivanje, zabijanje klinova, postavljanje štandova, sportski smjerovi.....ma di ćeš više uzbuđenja. A na kraju dana, klopa u Degeniji poprilično je prijala.

Pomalo iscrpljeni, poderani i izgrebani, no puni dojmova, novih iskustava, sretni i zadovoljni ispenjanim i ostvarenim, uputili smo se u Zagreb u nadi da će nas vrijeme poslužiti i sljedeći vikend, pa ćemo ponoviti izlet u Paklenicu...jer Paklenica stvarno rulez!!!!!


created by: zeljeznicar @ 2004-11-22 23:26:00