Fotografski kutak: slike s penjanja.

na slici: Martina i Vlado, na vrhu Male Mojstrovke
foto: Iva Katela, 02/2007

Uitaj iduu fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Arhiva novosti

Arhiva iz vremena prije nastanka ovih stranica

Linkovi

Novosti
Deveti (ispitni) vikend LJAŠ 2021; 17.-18.07 - Dabarski Kukovi
Osmi vikend LJAŠ 2021; 03.-04.07 - Veliki Kozjak
Sedmi vikend LJAŠ 2021, 26.-27.06. - Klek
Šesti vikend LJAŠ 2021 19. - 20.06. - Dabarski Kukovi
Peti vikend LJAŠ 2021 - 12. - 13.06.2021

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

I Klek je pokleknuo

From: Tea Đurek - tea.djurek@zg.htnet.hr
Date: Mon, 25 Oct 2004 12:20:26 CEST

Treći u nizu predviđenih i prvi dvodnevni "školski" izlet odrađen je ovaj vikend na Kleku. A nakon dva kišna vikenda, napokon nam se i vrijeme smilovalo.

Neizbježno duuugo okupljanje, prebrojavanje, pregled donešene opreme, obavezna jutarnja kava (za neke) i zadnja nabavka hrane i cuge u Ogulinu...sve je to prethodilo usponu do planinarskog doma na Kleku koji nam je poslužio kao bazni logor.

Tamo su nas tečajce razdijelili u dvojke, trojke i ostale slične formacije, svakoj pridijelili po jednog instruktora i razaslani nas uokolo pa Klek se ubrzo pretvorio u pravi alpinističko-trenažni poligon. Neki su zabijali klinove, drugi postavljali štandove, treći stremenarili i borili se sa viškom špaga i špagica, a ostali krenuli u osvajanja svojih prvih smjerova. Tako je već prvi dan pokorena Omladinka, HPD-jka se opirala do mraka ali je i ona pala, Gitara je također odsvirala svoje, a najveći je danak uzeo List. Doduše nije on ostao visiti već jedan tečajac na njemu što se sa zalaskom sunca pretvorilo u pravu noćnu akciju spašavanja.

A paralelno s tom akcijom, pokraj doma se odvijala i jedna druga, zvana "akcija roštilj". Nakon 3 sata borbe sa vatrom, dimom te gomilom krmića, ćevapa i čiketine, napokon je i ta akcija uspješno okončana, meso potamanjeno, svi siti i sve ovce bile ponovo na broju (čitaj: Dražen spašen).

Ostatak večeri protekao je uz neku staru gitaru i pokušaje pjevanja barem jedne pjesme čije smo kompletne riječi znali svi. Nismo uspjeli.

Dan 2. Ponovo jedan lijepi sunčani i vjetrovit dan protekao je u svladavanju novih smjerova, zabijanju klinova i sportskom penjanju.

Sve u svemu zanimljiv i uzbudljiv vikend. I svaka pohvala organizatoru za izbor lokacije. Na Klek se sigurno vraćamo...

tea

uspon na Klek.JPGuspon na Klek.JPG
neki smjer.jpgneki smjer.jpgcreated by: zeljeznicar @ 2004-10-25 12:26:15 / updated by: marko @ 2004-10-25 13:01:57