Fotografski kutak: slike s penjanja.

Penja: Mario Ferenak
Gdje: prijeenje Rochefort grebena
Foto: Rene Lisac, 08/2011

Uitaj iduu fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Nau

Ljetna alpinisti

Zimska alpinistiAlpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Linkovi

Novosti
Klasika i neoklasika Paklenice (12&13.10.2019.)
Ne bas uspavani Div - Klek 2019.
Dnevnik terena (Kamenjak 14. i 15. 9. 2019.)
Grazer Bergland - izvje
Za Marlenu...

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

alpinisti

Ljetna alpinistička škola jedan je od osnovnih načina kojim u Željezničaru nastojimo promovirati alpinizam, približiti ga većem broju ljudi na siguran i zabavan način. Tijekom škole polaznici stiču sva potrebna znanja i vještine za samostalno i sigurno penjanje, a o njihovom osobnom odabiru ovisi kako i ako uopće će se kasnije njima služiti.

Otvorene su prijave za Ljetnu alpinističku školu 2018. Sve informacije možete pronaći na sljedećem linku.

Ljetna alpinistička škola - Cover

 

Zimska alpinistička škola predstavlja nadogradnju na ljetne tehnike te je namijenjena isključivo aktivnim članovima našeg alpinističkog odsjeka koji su završili ljetnu školu i stekli određeno penjačko iskustvo. Način rada zimske škole značajno se razlikuje od onog ljetne. Polaznici više nisu početnici nego se od njih traži i očekuje aktivan pristup učenju, samostalan rad, treniranje. Po završetku zimske alpinističke škole stječe se naziv "stariji alpinist pripravnik". Jedan od ciljeva zimske škole je da pomogne članovima odsjeka da na što sigurniji način počnu stjecati iskustvo i formalne uvjete za naziv "alpinist".

 

Škola planinskog skijanja namijenjena je svim članovima HPS-a koji žele naučiti kako se sigurno kretati u planinama zimi, na skijama. Škola se podudara i u velikoj mjeri nadopunjuje s Zimskom alpinističkom školom. Za pohađanje škole nije potrebno imati status alpinista pripravnika ali je potrebno demonstrirati suvereno poznavanje nekih alpinističkih tehnika. Planinsko (turno) skijanje je aktivnost koja se izvrsno nadopunjuje s zimskim alpinizmom ali i svim ostalim granama planinarenja u zimskom periodu.


Pogledajte podstranice:

Nau

Ljetna alpinisti

Zimska alpinisti

created by: marko @ 2003-07-25 08:37:58 / updated by: hrco @ 2018-04-26 14:13:10