Fotografski kutak: slike s penjanja.

Penje: Orsat Kratofil
Smjer: Vipera, 6c+, Rujičin kuk, Velebit
Foto: Petra Radulović, 09/2005

Učitaj iduću fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Nauèite više

Ljetna alpinistièka škola

Zimska alpinistièka škola

Škola planinskog skijanja

Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Linkovi

Novosti
Grossglockner via Stßdlgrat 29.04.2018 - izvještaj
Izvještaj o pohodu - ekspediciji 2017. u podruèje Monte Rose
LJAŠ 2017 - Izvještaj s Kleka
LJAŠ 2017 - Izvještaj iz Paklenice
Ljetna Alpinistièka Škola (LJAŠ) - Izlet OkiÌ i Ravna Gora

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

alpinistièka škola

Ljetna alpinistièka škola jedan je od osnovnih naèina kojim u ÂŽeljeznièaru nastojimo promovirati alpinizam, približiti ga veĂŚem broju ljudi na siguran i zabavan naèin. Tijekom škole polaznici stièu sva potrebna znanja i vještine za samostalno i sigurno penjanje, a o njihovom osobnom odabiru ovisi kako i ako uopĂŚe ĂŚe se kasnije njima služiti.

Otvorene su prijave za Ljetnu alpinistièku školu 2018. Sve informacije možete pronaĂŚi na sljedeĂŚem linku.

Ljetna alpinistièka škola - Cover

 

Zimska alpinistièka škola predstavlja nadogradnju na ljetne tehnike te je namijenjena iskljuèivo aktivnim èlanovima našeg alpinistièkog odsjeka koji su završili ljetnu školu i stekli odreĂ°eno penjaèko iskustvo. Naèin rada zimske škole znaèajno se razlikuje od onog ljetne. Polaznici više nisu poèetnici nego se od njih traži i oèekuje aktivan pristup uèenju, samostalan rad, treniranje. Po završetku zimske alpinistièke škole stjeèe se naziv "stariji alpinist pripravnik". Jedan od ciljeva zimske škole je da pomogne èlanovima odsjeka da na što sigurniji naèin poènu stjecati iskustvo i formalne uvjete za naziv "alpinist".

 

Škola planinskog skijanja namijenjena je svim èlanovima HPS-a koji žele nauèiti kako se sigurno kretati u planinama zimi, na skijama. Škola se podudara i u velikoj mjeri nadopunjuje s Zimskom alpinistièkom školom. Za pohaĂ°anje škole nije potrebno imati status alpinista pripravnika ali je potrebno demonstrirati suvereno poznavanje nekih alpinistièkih tehnika. Planinsko (turno) skijanje je aktivnost koja se izvrsno nadopunjuje s zimskim alpinizmom ali i svim ostalim granama planinarenja u zimskom periodu.


Pogledajte podstranice:

Nauèite više

Ljetna alpinistièka škola

Zimska alpinistièka škola

Škola planinskog skijanjacreated by: marko @ 2003-07-25 08:37:58 / updated by: hrco @ 2018-04-26 14:13:10