Fotografski kutak: slike s penjanja.

penje: Gordan Dinter
smjer: Severni raz, Mala Mojstrovka, IV-, 300m
foto: Marko Duki, 06/2005

Uitaj iduu fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Arhiva novosti

Arhiva iz vremena prije nastanka ovih stranica

Linkovi

Novosti
Osmi vikend LJAŠ 2022: 21. - 22.5. - Tulove grede
Sedmi vikend LJAŠ 2022: 14. - 15.5. - Klek
Šesti vikend LJAŠ 2022: 7. - 8.5. - Paklenica
Peti vikend LJAŠ 2022: 30.3 - 1.4. - Dabarski kukovi
Četvrti vikend LJAŠ 2022: 23. - 24.4. - Paklenica

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

Prvi školski izlet - Kalnik 06.09.2015

Stigao je i taj trenutak, konačno smo dočekali rujan 2015., termin za početak Željezničarove ljetne alpinističke škole 2015. Ove godine upisala su se 23 tečajca najrazličitijih profila, visina, oblika, struktura, težina, godina. Nakon prvog površnogupoznavanja na sastanku u društvu došlo je vrijeme za praktični dio nastave. Promjenjivo rujansko vrijeme diktira raspored kretanja, no nakon obilnih kiša tijekom tjedna ukazuje se prozorčič donekle čistog vremena i odluka pada da se na prvi izlet ide na Kalnik. 

Ekipiramo se po autima, dogovaramo da je polazna točka kod Lesnine i u koloni krećemo prema zadanoj destinaciji. Dogovor je da u 9 sati moramo biti pod kalničkom stijenom u sektoru Stari grad, svi smo nadobudni, precizni i točni. 

Rene nam daje detaljne upute što ćemo danas raditi, raspoređuje nas u parove te krećemo na zadatke. Cilj je danas savladati abseil, prevezivanje i iskušati se u panjenju kratkih sportskih smjerova na top rope. Koncentrirano obavljamo zadatke dok nas sve budno prate oči asistenata. Dobro se zabavljamo, učimo, ponegdje griješimo, no atmosfera je odlična i sve ukazuje da će to biti jedna dobra škola.

Drugi dio školskog dana usmjeren je na penjanje kratkih sportskih smjerova. Penje se Rambo, Torpedo, Bezimeni, Mravac, Trnoružica i  još poneki kojima sam zaboravila ime. 

Sati jako brzo prolaze jer penje se bez prestanka, a entuzijazma ne manjka. Nakon savladavanja postavljenih smjerova, došlo je vrijeme i za okrijepu, dan je ipak pri kraju. 

Okupljamo se u Planinarskom domu, pijucka svatko što mu paše, komentiramo zadovoljno izlet, no vrijeme je za povratak. Trpamo se u aute i krećemo prema metropoli.

Mirka MajoliKalnik_LJAS2015created by: zeljka @ 2015-11-05 12:51:52 / updated by: zeljka @ 2015-11-05 12:55:59