Fotografski kutak: slike s penjanja.

penje: Petra Radulovi
smjer: Drugi slap, Prisojnik, WI 3+, 160m
foto: Danko Ferber, 01/2005

Uitaj iduu fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Arhiva novosti

Arhiva iz vremena prije nastanka ovih stranica

Linkovi

Novosti
Avanture iz Hobbitona, 19-20.10.19.
Klasika i neoklasika Paklenice (12&13.10.2019.)
Ne bas uspavani Div - Klek 2019.
Dnevnik terena (Kamenjak 14. i 15. 9. 2019.)
Grazer Bergland - izvještaj o nezgodi

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

Drugi v Krnici - 8.03.2015

Bok,

Ajd da malo opišem i analiziram naše jučerašnje iskustvo pod Prisjonikom.

Dakle Nenad i ja smo se od početka tjedna dogovrali za Drugi slap u Krnici (ili prednjoj glavi, kak kome paše, ista stvar) i nakon svih pretumbacija konačno otišli u nedjelju.

Jedna od ideja je bila da nakon slapa popnemo i neku od grapa na Mojstrovki no kak je Nenad dan prije penjao Sinji i onda se vraćao u Zg odlučili smo još u subotu da idemo samo u slap.

Krenuli smo oko 4 iz Samobora  i kod ruskog križa bili oko pola 7.Pošto je slap već dobro opisan u prethodnim izvještajima ja ću samo o uvjetima i vlastitiom doživljaju.

Led je bio zavisno o cugovima (ledenim) lošije kvalitete, od prvog cuga di je bio tak/tak, drugog di je bio dobar i trećeg (zadnjeg) di je bio jako loš i prijetio da će se odvaljivat u velikim komadima. Doduše sve to zvuči gore nego što je bilo i na kraju smo sve popeli bez problema i nekih težava. Obojici nam je prvi cug nekak bio najzahtjevniji (?!).

Kaj se tiće ovih snježnih komada, to je sve bilo standardno i bez posebnosti.Kad uspoređujem slike od prije tjedan dana i jučer velika je razlika, pogotov u količini snijega pa i leda. Sve to govori da će slapovi preživjet do slijedećeg vikenda samo čudom...sve su tanji i ispod leda teće voda. Prvi slap je onak iz daljine izgleda dosta loše (ulazan svijeća), iako smo poslije vidjeli da je neka ekipa bila u njemu. Kad smo se spustili natrag u Krnicu i došli na sunce proljeće se doslovno mogo osjetit u zraku.

Nažalost nema ni jednu fotku, i prilično sam ljut na sebe radi toga..prvo radi toga da pokažemo kak je zgledalo (razmere) a drugo zato kaj nisam uhavtio fenomenalan prizor Škratice, Razora i Špika okupanih u suncu koji je  bio highlight dana.Obeća sam si da se više neću vraćat bez fotki sa ovakvih tura.

Btw..društvo u slapu su nam radile kolege iz AO Kranj, dva instruktora i dvoje tečajaca. Jedan od insktruktora je prošao kroz slap bez ijedne postavljene šraube i rokao je po ledu ko traktor!Ovo je njihov izvještaj sa par fotki : http://www.aokranj.com/.

Na kraju smo otišli do Vršiča pogledat kakve su razmere na Mojstrovki i ono kaj smo vidili je da je Butinarjeva dosta gola, loše zgleda.

Na povratku smo stali u Koči na Gozdu na klopu i cugi i tam saznali od starijeg slovenskog para da je Župančićeva dobra ( po njoj su išli gore) i Pripravniška dosta dobra (po njoj su išli dole)..uglavnom rekli su bez ikakovih težav.


Pozz

Nikola Skendrović
created by: zeljka @ 2015-03-11 10:20:26 / updated by: zeljka @ 2015-03-11 11:13:15