Fotografski kutak: slike s penjanja.

Penjai: eljka Sokol i Mario Ferenak
Gdje: Klek
Foto: Rene Lisac, 07/2011

Uitaj iduu fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Arhiva novosti

Arhiva iz vremena prije nastanka ovih stranica

Linkovi

Novosti
Deveti (ispitni) vikend LJAŠ 2021; 17.-18.07 - Dabarski Kukovi
Osmi vikend LJAŠ 2021; 03.-04.07 - Veliki Kozjak
Sedmi vikend LJAŠ 2021, 26.-27.06. - Klek
Šesti vikend LJAŠ 2021 19. - 20.06. - Dabarski Kukovi
Peti vikend LJAŠ 2021 - 12. - 13.06.2021

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

Prosla Paklenica

From: Marko Duksi - mduksi@hpd.botanic.hr
Date: Tue, 25 Nov 2003 13:08:37 +0100 (MET)

Mislio sam da cu docekati da Gordan posalje koju fotku, ali jos nista. Evo izvjestaja, a tko hoce vidit fotke, Gordan ce ih dofurat u SRI na sastanak.

Meni najzanimljiviji dio je bio svakako onaj u subotu, kad smo se 4 naveza uputili u smjerove u Cuku. Krenuli izmedju 12h i 13h, kako tko. Gordan i Iva su vodili Maju i Trpimira u C.K., Martinovic je s Davorom penjao originalni Kaminski, a Darko i ja smo im se prikljucili iz ulazne varijante. Nasli smo se na vrhu svo osmero u 17h i nakon pomnog izvidjanja i medjusobnih konzultacija, oprezno zakljucili da je mrak. Kod mene je bila jedina wonderica, a Iva je svijetlila mobitelom.

Krenuli smo silaziti, pri cemu nas je Gordan poveo do Bijele rampe jer "tamo nista ne pada". Valjda se u sebi duboko nadao da smo i mi sami obuhvaceni tom cinjenicom. Tako je i bilo. Napeli smo uze na jednoj prijecnici do Bijele rampe, a osigurali smo i spust po istoj. S dna klanca svijetlile su dvije jace wonderice - Vucinic i Perica se kladili tko ce od nas prvi pasti.

Sretno i sigurno sisli smo dolje (u 19h10') kad je Darko konstatirao da ima dvije (flasirane) pol-litarne pive u ruksaku, sto smo veselo pozdravili. Sve je dokumentirano slikom, naravno.

Nakon vecere i uz pivicu-dvije odrzao sam predavanje o fotografiji.

Ujutro smo Martinovic i ja malo boulderirali u kampu, a s obzirom na nedostatak vremena (rani povratak) nismo penjali duge smjerove vec se ponavljalo prusiciranje, tehniciranje i izrada standova za one koji nisu bili na Zrcalu.

Od ostalog treba zabiljeziti da je Vucinic s Toncijem popeo Sjeverno rebro (bar mislim da je tako bilo). Od ostalih tecajaca tamo su bili Nino i Ivan Vesel, a ako sam koga ili sto prupustio nek me netko ispravi.

M.D.


created by: zeljeznicar @ 2003-11-25 13:31:01