Fotografski kutak: slike s penjanja.

Gdje: Tura na Kanjavec (Bohinj-Komna-Prehodavci-Kanjavec-Bohinj), 01/2013
Foto: Rene Lisac

Uitaj iduu fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Arhiva novosti

Arhiva iz vremena prije nastanka ovih stranica

Linkovi

Novosti
Deveti (ispitni) vikend LJAŠ 2021; 17.-18.07 - Dabarski Kukovi
Osmi vikend LJAŠ 2021; 03.-04.07 - Veliki Kozjak
Sedmi vikend LJAŠ 2021, 26.-27.06. - Klek
Šesti vikend LJAŠ 2021 19. - 20.06. - Dabarski Kukovi
Peti vikend LJAŠ 2021 - 12. - 13.06.2021

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

Kkklek

From: Marijana Babić - marijana.babiceva@gmail.com
Date: Tue, 18 Sep 2012 19:16:09 +0200

i eto, došao nama prvi dvodnevni izlet i prilika da se svi malo bolje upoznamo.

Krenili smo rano ujutro i probijali se kroz kišu do Ogulina.Došli po dogovoru kod Konzuma u 7:15, družili se do nekih 9? i čekali da kiša prestane.Kad se to konačno dogodilo, nosili smo 10 kila mesa i 100 boca pive uz pokoje vino, kruh, kapulu i krastavce i krenili u nove pobjede..ok, ja san umrla do gori, al dobro.

Kad smo se svi skupili isprid doma, mrzili smo DHMZ, smrzli se, al nas to nije spriječilo da odslušamo predavanje i naučimo neke nove stvari taj dan.Popodne nam je granulo sunce i sve je lipše izgledalo.Malo smo abseil radili, štand, sprijateljili se sa čokovima, frendovima, heks-neštovima uz povremene odrone. E da, predobar mi je abseil bia..30min usred stijene na suncu, grijen leđa i ne skidan osmijeh s lica u društvu instruktora :) I taj radni dan smo zaključili jednim sočnim roštiljem, veseljem i pismom, te spavanjem bez hrkanja!

Slijedeći dan (nedilja) je bia ka stvoren za nas :) podijelili nas u grupe..neki su penjali svoje prve smjerove, a neki su zabijali :)

Ja sam eto imala priliku penjat svoj prvi smjer..ikad..da, moja Omladinka je to bila..

I tako smo krenili oko 10.30-11h prema stijeni, čekali neko vrijeme u podnožju stijene i počeli penjat. Ma bilo je malo blata na ulazu i klizili su prstići, bilo je malo iritantnog kapanja na prvom štandu, smrzavanja skupa sa Markom na još nekom od štandova, pričanja sa nekim ljudima iz Karlovca koji su nas sustigli, vađenja čokova sa čokoladilicom i tako. U jednom dijelu san malo bila 'zapela' i molila svoje kolege da mi pomognu ili daju savjet, na što su oni postavljali apsurdna pitanja..uistinu vam hvala! :) Al eto, uspila san. Kad smo popeli smjer (nakon neka 4 sata), odlučili smo se još malo potrudit i popet do vrha da dođemo k sebi, razmijenimo opremu i obnovimo organizam i to je sve skupa potrajalo 8-11min maksimalno. Nismo poojma imali da su svi sve ispenjali, da je dom zatvoria i da nas čekaju isprid doma i smrzavaju se. Naravno, ispalo je da uživamo u toplom zalazećem suncu i uživamo u veličanstvenom pogledu na sve šta se nalazi ispod nas, dok ostatak naše ekipe cvokoće isprid doma. Došli smo u Zg oko 21h, razišli se i to je bilo to. Bogatiji smo za još jedno iskustvo. :)

Sve u svemu: kvalitetno iskorištena dva dana unatoč prognozi, dobra smo ekipa, a ja san osvojila dan :)
created by: zeljeznicar @ 2012-09-18 19:21:01 / updated by: neven @ 2012-09-18 22:50:40