Fotografski kutak: slike s penjanja.

to: prelazak ledenjaka
Gdje: Ande, Peru
Foto: Tihomir Frangen, 2008.

Uitaj iduu fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Arhiva novosti

Arhiva iz vremena prije nastanka ovih stranica

Linkovi

Novosti
Osmi vikend LJAŠ 2022: 21. - 22.5. - Tulove grede
Sedmi vikend LJAŠ 2022: 14. - 15.5. - Klek
Šesti vikend LJAŠ 2022: 7. - 8.5. - Paklenica
Peti vikend LJAŠ 2022: 30.3 - 1.4. - Dabarski kukovi
Četvrti vikend LJAŠ 2022: 23. - 24.4. - Paklenica

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

Kišna nedjelja na umjetnoj stijeni

From: Dražen Rambrot - drazen.rambrot@hotmail.com
Date: Mon, 27 Sep 2010 18:19:42 +0200

Još jedan odvratno kišni vikend oduzeo mi je zadovoljstvo da lirski opisujem ljepote kanjona Velike Paklenice, monumentalnost Anića kuka i penjanje kratkih sportskih smjerova uz ugodan žubor planinskog potoka.

Za uzvrat, evo kraćeg osvrta na jednodnevni izlet na penjačku stijenu novootvorenog Mofit fitness kluba, pet minuta pješice od moje kuće.

Odmah da bude jasno, ako bi netko tko nije bio sa nama slučajno pomislio da je to bila mlaka kamilica, nešto tek toliko da bude bolje nego ništa, grdno se vara. Bio je to u zadanim uvjetima pun pogodak.

Puno tečajaca i gotovo jednako toliko instruktora na relativno malom prostoru i uz dobru organizaciju voditelja Nikole, rezultiralo je dobrom radnom atmosferom sa puno dobre volje i entuzijazma. Nije bilo kavica, pive i graha s kobasicama nego 5-6 sati čistog fizičkog i mentalnog arbajta.

Poslije kratkog brifinga ja sam započeo kod Danka prevezivanjem na štandu sa zatvorenom alkom i to sa dvostrukim užetom (bolja varijanta) i jednostrukim užetom (jako mala alkica). Podjeljeni po grupicama, neki su već počeli penjati, a neki su, za svaki slučaj, još ponavljali najvažnije čvorove.

Poslije prevezivanja sam kod Dukšija penjao prvo top rope, a zatim i kao prvi. Kod Tomeka smo još jednom ponavljali štandove i komunikaciju u stijeni, a kod Gordana sam slagao uže jednostruko preko koljena i tako improvizirao nosilo za, nedaj Bože, nastradalog kolegu. Tada ponovno, još jednom prevezivanje, a između svega zihranje i penjanje raznih smjerova. Naporno i vrlo sadržajno.

Na kraju smo, umorni kao psi, po još uvijek jakoj kiši, krenuli svaki svojoj kući na zasluženi odmor. Naravno, s nadom da ćemo slijedeći vikend napokon osjetiti i isprobati pravu pakleničku stijenu.

Do tada pozdrav.

Dražen
created by: zeljeznicar @ 2010-09-27 18:21:01 / updated by: nikola @ 2010-09-27 19:28:38