Fotografski kutak: slike s penjanja.

Bui: Kreimir Klasan, Klacko
Smjer: Tri mesara buhu klala, 5a, 70m
Foto: Hrvoje Jenei

Uitaj iduu fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Arhiva novosti

Arhiva iz vremena prije nastanka ovih stranica

Linkovi

Novosti
Deveti (ispitni) vikend LJAŠ 2021; 17.-18.07 - Dabarski Kukovi
Osmi vikend LJAŠ 2021; 03.-04.07 - Veliki Kozjak
Sedmi vikend LJAŠ 2021, 26.-27.06. - Klek
Šesti vikend LJAŠ 2021 19. - 20.06. - Dabarski Kukovi
Peti vikend LJAŠ 2021 - 12. - 13.06.2021

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

Logor SRI-NED 1. dio

From: "Tomislav Novak" - tomislav.novak3@gmail.com
Date: Mon, 13 Oct 2008 11:20:06 +0200

Prvi dio izvještaja

Ove godine na školi se otvorila mogućnost petodnevnog logora na Paklenici sa jednim izletom u Karlobag, na „Klackovo penjalište". Prijave su bile kratke i ograničene, nekolicina nas sa najbržim prstom smo upali na ova tri extra dana za penjanje, samo što me sad prsti tak bole da vjerojatno više ne bi imao tak brzi prst, nakon pet dana penjanja!

Ovako, krenuli smo u srijedu rano ujutro po magluštini i pojurili prema Paklenici, dogovor je bio da se nađemo oko 8.45 kod Dinka, malko smo zakasnili, ali smo se svi zbrojili tamo koji su bili izabrani za logor. Anamarija, Alma, Ivana, Kate, Sandra, Marko, Hrvoje i ja, te Filka, Markova cura koja ne penje. Popile se kave i skovali se planovi i navezi za smjerove i ovako je ispalo, Ivana i ja, Sandra i Hrvoje u navezu smo dobili Oprosti mi pape smjer u Velikom vitreniku, to je skoro odmah na ulazu u park, a Hrvojeve navigacijske sposobnosti su nas odvele skoro do parkinga na ulazu u Klance, što je bila jedna zgodna šetnjica za prokrvit noge. Krenuli smo natrag prema prilazu u smjer i uspjeli naći čovuljke i sve je dobro išlo pa smo za čas došli pod smjer, naravno da smo još malo fulali, ali ništa strašno. To je bio naš prvi samostalni pristup nekom nepoznatom smjeru. Uglavnom zadovoljni i sretni pod smjerom se dogovaramo, navezujemo i razmjenjujemo opremu i krećemo u smjer. Prvo Ivana i ja pa onda za nama Sandra i Hrvoje. Smjer ok, tri cuga i super, gore smo. Uz nas su u Snoopy-ju bili Anamarija, Kate i Dukši. Našli smo se gore i krenuli silaziti do auta. Klacko je išao sa Markom i Almom preko Olivera Dragojevića do Snoopy-ja. Poslije toga smo još penjali Celjski stup, Dukši i Ivana, Hrvoje i ja. Super smjer i sve smo riješili za prvi dan. Malo hrane i pića pa na spavanac. Još su navečer došli Domagoj, Viktor i Bero.

Drugi dan Karlobag na tapeti. 50-ak km od Paklenice, ne izgleda puno, ali je dosta vožnje po magistrali jer je sve zavoj na zavoju. Na takav bi put ujutro trebalo ići na tašte. Krenuli ujutro i oko 10 bili pod smjerovima. Predivna stijena, skroz na suncu. Super za zimogrozne u ove jesenske dane! I krenuli opet u smjerove, Bero i Dukši, Hrvoje i ja u Ali g onda rocks, Kate i Anamarija, Alma i Sandra u Noćni posao, a Ivana, Marko i Klacko u Autobusom do Trsta. Domagoj i Viktor su penjali mislim Točno u podne i postavili absajl. Radetina greda prepuna doživljaja za neke, malo je bilo odrona kamenja, zanimljiv absajl po drveću i na kraju silaz na cestu.

Treći dan Paklenica, došli ujutro Trpimir, Neven i Luka. Rasporedili se i Hrvoje i ja dobili na fli-fla-flu da penjemo Brahmov smjer u Anića kuku. Došli pod smjer i bila gužva, odluka je pala da nećemo to penjat nego idemo u Kama sutru, penjali smo Neven i ja te Hrvoje i Trpimir. Smjer je super, lijep i zračan! Popeli smo to i onda odlučili da stignemo popeti još jedan smjer pa smo riješili i Šaleški u stupu Anića kuka, absajl dole, a Hrvoje i Trpimir idu u još jedan smjer i to Catch the rainbow. Bilo im je super, bili su brzi i brzo su sišli i našli se na parkingu opet svi puni doživljaja. Došao je i Danko u jednom trenutku popodne pa je nešto penjao s Klackom. Umor je već sad prisutan kod svih sudionika (pri tom mislim na tečajce) prvog djela logora, a treba još dva dana penjati.

Kraj prvog djela izvještaja s petodnevnog logora.

Mislim da sam sve više-manje pokrio, ako nisam pričat će se još sigurno na sastancima! 

Pozdrav,
Tomislav

PS: Na kraju smo ipak u nedjelju popeli Brahmov smjer.
created by: zeljeznicar @ 2008-10-13 11:26:00 / updated by: duksi @ 2008-10-13 12:25:42