Fotografski kutak: slike s penjanja.

Penje: nepoznat Austrijanac
Smjer: Stdlgrat, III,A0/II-III, 500m
Foto: Hrvoje Jenei, 09/07

Uitaj iduu fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Arhiva novosti

Arhiva iz vremena prije nastanka ovih stranica

Linkovi

Novosti
Deveti (ispitni) vikend LJAŠ 2021; 17.-18.07 - Dabarski Kukovi
Osmi vikend LJAŠ 2021; 03.-04.07 - Veliki Kozjak
Sedmi vikend LJAŠ 2021, 26.-27.06. - Klek
Šesti vikend LJAŠ 2021 19. - 20.06. - Dabarski Kukovi
Peti vikend LJAŠ 2021 - 12. - 13.06.2021

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

KLEK 27.-28.09.by Zagy

From: "Hrvoje Hainz" - hhainz@gmail.com
Date: Mon, 29 Sep 2008 21:35:41 +0200

Bok svima!

POZORNOST MOLIM!!! :)

DAN 1.

Evo članka vikenda minulog! Dakle, krenusmo iz toplih domova i kreveta putem Ogulina u kojem je bio sastanak u 8:30! Usput, apeliram na sve koji će IKAD putovati sa mnom da dođu na vrijeme na dogovoreno mjesto! No, uz ovu opasku nastavljam dalje u istom ritmu, ritmu sambe! I eto nas u Ogulinu u 8 i 35! Skupismo se u gradskoj kafani gdje sam prvi put vikenda tog bio oduševljen, naime, Ivana nas je razveselila svojim kolačićima izvrsnog okusa! Sa želucem visokog postotka zasićenosti (kaKo tko) krećemo prema ili na Klek! Vrijeme ni ne spominjem jer vjerojatno smo ga svi već mnogo puta počastili divnim riječima tipa PAS M...... i VREMENU i sl. Došli smo do šumice, a u šumici bakica! :) Ruksaci na pleča i gas do daske f ili v breg! Kapi znoja nježno se cjedili niz rumene obraze te smo tako uspuhani i vlažni stigli do doma za otprilike pola sata do sat! Raspremili smo stvari i najeli se! A vođa, gospodin Orsat, podijelio nam je zadatke i instruktore sa kojima smo trebali u smjerove! Davor i ja dobili smo Sinišu zvanog Sinke! Brzinski, ko Gordon Flash, ponovili smo čvorove i komunikaciju te krenuli u smjerove! Instruktori sumnjaju u uspješnost penjanja i prije nego smo krenuli! (pretpostavljate, radi "LIJEPOG" vremena)! Došli do smjerova, a kad tamo.... pas m..... sve se cjedi, ko iz kvartovskog bureka....kiša kiši....šššššš....lagano....na momente... magla je.... Sinke odlučuje! Ništa od penjanja, a tako smo svi to žarko željeli! Kaj je tu je! Orsat, ko pravi lider zna u svakom trenutku šta dalje, ima plan B ili C! Ali ga ima! Show time počinje! Dvostruki absajl (u dva cuga), Sv. Bernard, Tehniciranje, Zabijanje klinova, Postavljanje čokova ili zaglavaka, Delanje štandova, Rušenje kamenja (nije u programu) itd... Vrijeme je pritom ružno i hladno! Pomalo me živcira, nadam se da i ostale! I već je 17, 18 sati! Odlazim prvi, naime, u dogovoru s Orsatom dobio sam zadatak peći roštilj! ( Šefa slušati se mora)! Nije me natjerao, dogovorili smo se! Dolazim u dom, pijem fini mini, cijepam drva Neven S. mi pomaže! Polako dolaze ljudi, mrači se, a svi ti dobri ljudi daju mi moralnu podršku! Skupilo se mesine i to hrpa! I peklo se tako meseko jedno do 21 h! Završavam lagano, ekipa već svira (Orsat) i atmosfera je zagađena (alkoholom) pomalo! E da, ulazim u prostoriju gdje su svi i dobijam Veeliikkkki pljesak! Oduševljen sam drugi puta tog dana! I pomalo mi je neugodno! :( Sve ostalo do spavanja je tajna, nešto može biti i neotkriveno! Laku noć publiko! Kraj prvog dana!

DAN 2.

Vrijeme (pas m....) je bolje ali još uvijek (oprostite na izrazu) USRANO! Buđenje je bilo u između pola 8 i pola 9! Jedemo, odlazimo po drva i radimo sve uobičajene jutarnje radnje! Oni koji su se probudili ranije vidjeli su umješnost jedne tete LIJE, lukave lije, koja hoda oko roštilja i traži ostatke! Isčekujemo većeg gosta, buraza medvjeda, ali ga nismo dočekali! Odlazimo oko 11 u stijenje, na isto mjesto no ne u isto vrijeme! Opet sve ko i jučer, tj. u subotu! Te smo radili još jedan novi element! Prevezivanje na štandu! Sve u svemu pomalo zaglupljujuće, jer došli smo penjat.... A vrijeme neda! joj kak sam lud! ali dobro, REPETITIO EST MATER STUDIORUM! Moramo prije krenuti ranije u dom jer se zatvara u 16! Tamo u domu, ispred, jedemo meso ostalo od juče, i dobro je! nebi vjerovali! Krećemo u dolinu i put Zagreba! U 7 smo već u ZG! Lijepo druženje i lijep vikend što se druženja tiče, ali sa manjkom penjanja!

I još samo par riječi! U trenutku nastajanja ovog teksta prognoza(okvirna, nimalo pouzdana još) za sljedeći vikend je kiša, OPET! I na moru i na kopnu! S R A NJ E! Nadajmo se lijepom vremenu! U kreiranju ovog teksta pomogla mi je Ivana pa zato Orsate, budi milostiv prema njoj ako ne objavi svoj izvještaj! Alma je rekla da bu došla sa kolačima, ali je nije bilo jer joj bilo super na svadbi! pa zato Alma, kolače donesi u SRI na predavanje! HVALA! A i Sandra i Tomislav bi ti se mogli pridružiti! HVALA i vama!

PozdraF, Hrvoje


created by: zeljeznicar @ 2008-09-29 21:41:00