Fotografski kutak: slike s penjanja.

na slici: Iva Katela u Paklenici, Ania kuk
foto: Davor Kos, 08/2007

Uitaj iduu fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Arhiva novosti

Arhiva iz vremena prije nastanka ovih stranica

Linkovi

Novosti
Avanture iz Hobbitona, 19-20.10.19.
Klasika i neoklasika Paklenice (12&13.10.2019.)
Ne bas uspavani Div - Klek 2019.
Dnevnik terena (Kamenjak 14. i 15. 9. 2019.)
Grazer Bergland - izvještaj o nezgodi

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

Kišni vikend na Kalniku i Okiću

From: marko_vuković - marko@zamir.net
Date: Mon, 6 Oct 2003 22:11:17 +0200

Prognoza za vikend je bila loša. Toliko loša da sam mislio da neće biti ništa od penjanja. Na kraju smo zapravo ulovili sasvim pristojnu količinu suhog vremena.

Prvo smo u subotu Orsat, Dukši i ja otišli na Kalnik. DHMZ je tvrdio da će jutro biti suho, a popodne kišovito. Na Kalniku je bilo obrnuto. Osim kiše, dočekalo nas je i 300njak izviđača, razglas, šatori, grah i graja. Zabili smo se u najzabačeniji kutak doma i drvili cijelo prijepodne u nadi da će kiša stati, stijena se osušiti a izviđače spaliti Ilija Gromovnik. Zapravo, samo one iritantne trbušaste muškarce koji i s 50ak proljeća na grbi i dalje inzistiraju na tome da nose izviđačku uniformu. To im je valjda izgovor da zbrišu od doma te loču i krkaju kotlete "na friškom zraku". Oko podne je kiša konačno stala, a u jedan je stijena bila suha. Penjali smo na starom gradu, i to Bezimenog, Trnoružicu, John Deeree, Styer, Torpedo i Kalničku. Lagana fiskultura, reklo bi se. Sve bi bilo tako da Orsat nije u Styeru dokusurio od ranije napukli nokat, koji se skroz odvojio uz prijetnju da nam pročelnika odvoji od penjanja na sljedećih mjesec dana. Od ostalih uspjeha, Dukši je redpointao John Deeree, a ja sam naplatio dug od prošlog tjedna (vidi post Kalnički letač) u Bezimenom i Torpedu.

Za nedjelju je zakazan prvi izlet ovogodišnje alpinističke škole. Na Okiću se obrelo 12 tečajaca i 6 instruktora. Napravili smo uspon po Žoharovom klinčanom putu, čvorologiju, dilferiranje, abseil i malo penjanja. Iako je kiša povremeno padala, nitko se nije bunio. Čak ni mala Martina Mokos, Berina i Božicina četverogodišnja kći, koja je cijeli dan provela s nama na školi.

Marko (Vuković)


created by: zeljeznicar @ 2003-10-06 22:26:00 / updated by: marko @ 2003-10-06 22:29:28