 |
Tri mesara buhu klala
Još davno, dok sam se zanosio, da će današnji Long step, biti moj prvenstveni smjer, uslikao sam jednu kraću, lijepu, pločastu stijenu, lijevo i niže od Sklopa. Naravno da mi takva potencijalna poslastica nije mogla promaći. Kad sam ju, prilikom jednog penjanja na Sklopu, pokazao Hrvoju Jeneiju i mom imenjaku, Krešimiru Milasu, oni su se zapalili: Te, da treba probat, te, da se barem pogleda, te...
Shvativši da je vrag odnio šalu, i da bi moga ostati bez smjera, a možda i prenoćiti pod Točilima (obzirom da se opisana drama dešava negdje oko 17 sati) zaključio sam, da ću se priključiti motivatorima, tim više što sam imao ideju, kuda smjer treba povući. Izvukavši se na virozu i na to da sam najstariji, a Krešo na to da vozi, poslali smo Hrvoja do auta, po bušilicu i spitove. I tako tri poveća muška (mesara) bacila su se na izradu smjerčića (buhe). Prvu dužinu sam potegnuo ja. Pri tome sam dva puta stao u gurtnu, al' Hrvoje i Krešo su rekli da je slobodno oko 5-, pa sam im vjerovao. Drugu dužinu je vodio moj imenjak, i ispala je teža od očekivanja s glatkim detaljem. Za međuosiguranja je ostavljeno 11 spitova, 2 prusika i 1 klin. Na prvom štandu su spit sa karabinerom i pješčani sat, a na drugom dva spita, od kojih je jedan s absajl alkom. Dakle silaz je u 2x30m absajla. Smjer ima 2 dužine 40m + 30m, koje prolaze lijepim pločama, koje zahtijevaju još samo malo čišćenja, a nakon puno mozganja i raznih ideja dobio je ime Tri mesara buhu klala.
S obzirom na to, da je najlakši zaspitani smjer u kvartu, i da može poslužiti kao desert, nakon penjanja u Sklopu, a kad vas prsti još svrbe, za očekivati je, da će imati dosta ponavljanja. Jedina mana smjera je, što nije duži. Uspon u smjeru, bio je početak jedne lijepe suradnje, s Hrvojem Jeneijem i Krešimirom Milasom, koja je već urodila sa nekoliko prvenstvenih smjerova širom lijepe naše!
Nakon 4 ponavljanja, ustanovilo se da smo detalj smjera potcijenili, pa bi sad ocjena bila 5+/4+, 70m.
created by: klacko @ 2007-03-08 11:19:19 / updated by: klacko @ 2007-03-08 13:14:41
|
 |