Fotografski kutak: slike s penjanja.

na slici: kozorog na silasku sa MT. Blanca
foto: Iva Katela, 06/2007

Uitaj iduu fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Arhiva novosti

Arhiva iz vremena prije nastanka ovih stranica

Linkovi

Novosti
Deveti (ispitni) vikend LJAŠ 2021; 17.-18.07 - Dabarski Kukovi
Osmi vikend LJAŠ 2021; 03.-04.07 - Veliki Kozjak
Sedmi vikend LJAŠ 2021, 26.-27.06. - Klek
Šesti vikend LJAŠ 2021 19. - 20.06. - Dabarski Kukovi
Peti vikend LJAŠ 2021 - 12. - 13.06.2021

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

Gotovo je

From: "ivy66" - ivy66@net.hr
Date: Tue, 05 Dec 2006 09:46:12 +0100

Da zgotovim s izvjestajima za ovogodisnju skolu. Bar sto se pismenog dijela tice. Neke slike su na netu, Marinin izvjestaj je u pripremi, a ovo je za one s manje strpljenja.

Zbog ocuvanja tradicije (a i dobro nam je doslo da malo nekaj napravimo za svoju kondiciju) ispit se odrzao na Ostrcu. Nasli smo se na pumpi na ulazu u Samobor i raspravljali kojim putem je najbrze do gore. Ovaj put to nije bilo uz kavu, svi su htjeli da se to cim prije zavrsi. Krenuli smo od Soiceve kuce i zakljucili da nam kondicija i nije tak strasna ( do doma smo dosli za manje od sat vremena). I sad nas je cekao trenutak istine - kod kojeg instruktora cemo biti na ispitu. Tecajci su izlazili iz doma sa manje ili vise izbezumljenim facama. Ja sam dobila Orsata i zakljucila sam da je covjek vrlo temeljit u provjeravanju onoga kaj smo naucili. Odgovarali smo vani, vjetar puse, lagano se smrzavamo - sva sreca pa nije bilo snijega. Treba petljati cvorove,prsti nas bas ne slusaju,zbrka u glavi.

Proslo je poprilicno vremena od mog zadnjeg ispita i nesto sam izasla iz stosa. Glup osjecaj kad znas da nesto znas,ali je to tak dobro pospremljeno u malim sivim stanicama,da nece van. Utjesno je to kaj je vecina nas imala isti problem. Vecinom smo prosli teoretski dio. Oni koji nisu,imaju priliku na popravnom u srijedu. Od prakticnog dijela je bio absajl, prevezivanje, sv. Bernard i prusiciranje. Ovo zadnje smo radili na ulazu u dom. Bilo je poprilicno planinarske publike ( i onih koji se tak osjecaju) i pametnih komentara. Najbolji je bio nekakav tip koji je gledao kak radimo Bernarda i izjavio da ima na netu alpinistickih cvorova koje bi mogli koristiti za tak nekaj. Ma da ?!?

Uspjeli smo se spustiti dole malo nego kaj je postao mrkli mrak. Uz wonderice smo razduzili opremu i spremali s doma. Puni dojmova. Neki ogorceni na ispitivace i na razlicite kriterije ispitivanja ( by the way, to je nekaj na cemu bi trebalo poraditi za buduce skole). Neki sretni, koji vec planiraju kam ce na penjanje.

Vracamo se i nas cetiri u autu cista depresija. Umjesto da smo sretni kaj smo polozili, razmisljamo kak nam je zao kaj je sve gotovo. Nema vise ekipe i izleta. Bar ne ovakvih kakvi su bili do sada. Nadam se da bu ipak veci dio nas nastavio dolaziti na sastanke i penjao dalje. Da nema puno onih koji su samo lovci na diplome.

A kaj se diploma tice,jos imamo i "promociju" u srijedu. I naravno tulum. Jedino kaj nam bas i nije zgodno rostiljati u prostorijama drustva. Hm....

ivanka


created by: zeljeznicar @ 2006-12-05 09:51:01 / updated by: marko @ 2006-12-05 12:01:37